جین وبستر

یا صاحب الزمان (عج)
۱۳ بهمن , ۱۳۹۳
برگی از تاریخ” اهانت در شکل حمایت”
۱۳ بهمن , ۱۳۹۳

آلیس جین چندلر وبستر”، در ۲۴ ‌‌جولای سال ۱۸۷۶ میلادی در “فلوریدا” به دنیا آمد. او تنها فرزند خانواده بود. کودکى‌اش در خانواده‌اى گذشت که به ادبیات و نشر اندیشه و فرهنگ، توجه ویژه‌اى داشتند. پدر او، یکی از ناشران بزرگ نیویورک و “مارک تواین”، نویسنده‌ی نام آور آمریکایى، که آثار شناخته ‌شده‌ای همچون “هاکلبریفین”، “شاهزاده و گدا” و “تام سایر” را در کارنامه‌ی تلاش‌های خود به ثبت رسانده است، دایى مادرش بود. پندارهای کودکى در آفرینش داستانهاى آینده‌ی جین وبستر کارآمدی بسزایى داشت. سرگرمى دوست داشتنی او، خواندن کتاب بود و نسبت به آنچه در پیرامونش مى‌گذشت، حساسیت بسیاری داشت. “زمانی که پتى به دانشگاه مى‌رفت”، در سال ۱۹۰۳ به چاپ رسید. این داستان، به گونه‌ای، زندگینامه‌ی او در دوران دانشکده به شمار می‌رفت که با شخصیت‌پردازى نزدیکترین دوستش در نقش نخست داستان پدید آمد.
داستانهاى او سرشار از پرداختن به جزییات است و این ویژگى بر گیرایی آثار او مى افزاید. این نویسنده‌ی سخت کوش، با آفرینش رمان “بابا لنگ دراز”، به خواست قلبى‌اش رسید. او سالها در اندیشه‌ی نوشتن داستانى بود که تهیدستی، عشق، تلاش و انسان دوستى را در بر گیرد و همه‌ی این ویژگی‌ها را در این داستان گنجاند. انتشار این کتاب با پیشباز منتقدین [ =خرده گیران ] و کارشناسان ادبى روبرو شد. یک سال پس از این کامیابی، او رمان “دشمن عزیز” را نوشت؛ کتابى که با وجود آزادی داستان، به گونه‌ای، ادامه‌ی داستان “بابا لنگ دراز” است و به خوبى، روند پیشرفت اندیشه‌ی نویسنده را در برخورد با مسایل مهم و انسانی بشر نمودار می سازد.
“دشمن عزیز”، آخرین اثر وبستر بود؛.

سبک نوشتاری جین وبستر
این نویسنده‌ی بزرگ، بیشتر به خواندن کتابهایی که نثری ساده و روان داشت و می‌توانست به سادگی، با دنیای زندگی راستین او ارتباط برقرار کند، دلبسته بود.
شیوه‌ی نگارش جین وبستر، بسیار نزدیک به شیوه‌ی نگارش مارک تواین است؛ یعنی ساده و روان.
از آنجایی که او توجه زیادی به خواسته‌ها و دلبستگی های هم‌سن و سالان خود داشت و رفتارهای آنها را به دقت بررسی کرده و در مورد‌‌ آنها می اندیشید، همواره در تلاش بود تا در نوشتن داستانهای خود، از این تجربه‌ها بهره گیرد تا نوجوانان بتوانند ارتباط بهتری با شخصیت‌ها، رویدادها و داستانهایش برقرار کنند. جین از اینکه می‌دید نوجوانان با داستانهای مارک تواین، ارتباط نزدیکی داشته و از خواندن آنها لذت می‌برند، بسیار شادمان بود و بنابراین، در تلاش بود تا از تجربه‌های ارزشمند او برای رسیدن به اهدافش در زمینه‌ی نویسندگی بهره‌ گیرد.
“مجموعه آثار جین وبستر”، بیشتر، داستانهایی جذاب [ =گیرا ]، ساده و خواندنی است که نه ‌تنها مورد توجه نوجوانان قرار گرفته، بلکه توانسته است بخش گسترده‌ای از بزرگسالان را نیز به سمت خود بکشاند. برای نمونه، “بابا لنگ ‌دراز”، یکی از مهمترین و پربیننده‌‌ترین آثار اوست که در سال ۱۹۱۲ منتشر شد. بدون تردید، داستان “بابا لنگ ‌دراز”، نقش بسیار مهمی در جاودانگی نام این نویسنده در ادبیات داستانی نوجوان داشته است.
.

اندیشه‌های آفریننده‌ی داستان بابالنگ دراز
جین فرد بسیار حساسی بود که تفاوت طبقاتی بین دو طبقه‌ی تهیدست و توانگر آن روزگار بیش از هر چیز دیگری مایه‌ی آزار و رنجش او می‌شد. از این رو ارزش نهادن مدیران مدارس به دختران توانگر و ارج ننهادن و بی‌توجهی آنها به دختران تهیدست، زمینه‌ی مناسبی را فراهم آورد تا اندیشه‌ی آفرینش اثری همچون “بابا لنگ ‌دراز” در ذهن او جان بگیرد.
این داستان، بیانگر توجه نویسنده به تلاش‌های اجتماعی و حق مشارکت اجتماعی زنان است.
از آنجایی که این کتاب، یکی از پرفروش‌ترین و کامرواترین آثار جین وبستر شناخته شده، یکی از زیباترین کتاب های او جری جوان است که همان سادگی و روانی کتاب های دیگر او را دارد. این اثر بسیار صادقانه و به دور از تیرگی های روزمره فضایی روشن و ساده از عشق و زندگی نمایان می کند. رمان دلچسبی که در یک بعد از ظهر تابستانی می توان در لذت خواندن آن غوطه خورد.
کتاب های جین وبستر: بابا لنگ دراز، دشمن عزیز، وقتی پتی به دانشکده می رفت، جری جوان که به فارسی ترجمه شده اند. و هیاهوی بسیار در باره ی پیتر، فقط پتی
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *